Započeo online 5. kongres hitne medicine medicinskih sestara i medicinskih tehničara

„Kriza je prilika da učimo i rastemo, razvijamo nove procese rada i razmišljanja, tražimo rješenja i uvijek pružamo svoj maksimum“, rekao je danas na otvorenju digitalnog izdanja 5. kongresa hitne medicine medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem predsjednik Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine Damir Važanić, mag. med. techn. Tom prigodom zahvalio je sudionicima na požrtvovnosti, nesebičnom i predanom radu kojim, usprkos izvanrednim okolnostima pandemije bolesti COVID-19, omogućuju da zdravstveni sustav nesmetano funkcionira. Također, zahvala je bila upućena i ravnateljici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) i saborskoj zastupnici prim. mr. Maji Grba-Bujević, dr. med. na pokroviteljstvu i podršci koju je nesebično pružila u održavanju ovog Kongresa.

Preko 130 online sudionika Kongresa pozdravila je i zamjenica ravnateljice HZHM-a dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarda, dr. med. koja je poručila kako jedino zajednički, znanjem i odgovornim ponašanjem, mogu osigurati kvalitetno zbrinjavanje hitnih pacijenata u uvjetima globalne zdravstvene krize. Dodala je i da je pandemija izazvana novim koronavirusom istaknula važnost hitne medicinske službe te da hitnjaci na izazov koji je ispred njih postavljen, odgovaraju brzo, profesionalno i učinkovito.

Program Kongresa u dva dana pokriva širok spektar tema te nudi platformu prijenosa znanja i korisnih iskustava koje sudionici mogu primijeniti u svojim radnim sredinama, kako u izvanbolničkoj tako i u bolničkoj hitnoj medicinskoj službi. Sve zainteresirane sudionike i sutra očekuju predavači koji će s njima podijeliti svoju stručnost, primjere uspješnih praksi i znanja u razvoju hitne medicine.

5. kongres hitne medicine medicinskih sestra i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem održava se u organizaciji Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine, a pod pokroviteljstvom HZHM-a.


26.10.2020