Sudjelovanje na 12. Europskom kongresu hitne medicine

Na poziv suorganizatora European Socitey for Emergency Nursing od 08.-12. rujna 2018. Hrvatsko sestrinsko društvo hitne medicine aktivno je sudjelovalo na 12. Europskom kongresu hitne medicine u Glasgowu.

Hrvatski predstavnici bili su pozvani predavači kongresa: Valentina Kovaček, Marina Friščić i Damir Važanić sa temom predavanja "Skrb starijih osoba u odjelu hitne medicine u Republici Hrvatskoj", te Damir Važanić , Višnja Nesek Adam i Ingrid Bočan Kilibarda sa suradnicima sa temom predavanja "Ishod izvanbolničkog srčanog zastoja u Republici Hrvatskoj".

Kongres okuplja sve stručnjake s područja hitne medicine, liječnike, medicinske sestre i medicinske tehničare, pripravnike s ciljem povećanja sveukupnog znanja i kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi u bilo kojem hitnom slučaju i bilo kojem okruženju. Kongres je ponudio i niz zanimljivih predavanja i radionica.

Kao i prijašnjih godina, sudionici su imali priliku provjeriti svoje znanje i vještine u interaktivnim sesijama, simulacijskim vježbama, raznim raspravama temeljenim na stvarnim slučajevima, kliničkim izazovima, radionicama te ostalim aktivnostima.


16.11.2018